Fotografisk workflow

Jeg blev spurgt af en kursist fra mit Lightroom-kursus hos fotografikurser.dk, om jeg ville dele den måde jeg sorterer mine billeder. Her kan du lytte med på hvordan jeg gør.

En af de helt store udfordringer ved det digitale fotografi er at vi tager så sindssygt mange billeder. Og når man så kommer hjem fra rejsen, fototuren, bryluppet, fodboldkampen eller konfirmationen så skal man igennem dem alle.

Det kan virkelig lægge en dæmper på ens lyst til at fotografere, hvis man føler at hvert billede man tager bare lægger til den byrde der er i at redigere og udvælge de bedste. Så derfor er det en god ide at have et workflow som bidrager til at bevare overblikket og spare tid på at redigere. Så er der både lyst og overskud til at fotografere mere.

Jeg bruger, som forklaret i udsendelsen stjernemarkeringen i Lightroom som min metode. Andre programmer har lignende funktionalitet. Og de betyder for mig følgende:

🏴 – afvist billede (genvejstast X i LR). Billeder der er sat til sletning, men ikke slettet endnu

⭐ – billedet som er blevet set
⭐⭐ – billede udvalgt til redigering
⭐⭐⭐ – billede klar til at blive vist til andre
⭐⭐⭐⭐ – billede til bog, særligt udvalg etc
⭐⭐⭐⭐⭐ – billede til portefølge / website etc.

På den måde kan jeg meget hurtigt gå fra 1000-vis af billeder til det antal som skal bruges i det givne tilfælde.


Udgivet

i

af

Tags: